Kako uvesti auto iz Njemačke

Kako uvesti auto iz Njemačke u Hrvatsku

Pitate li se kako uvesti auto iz Njemačke, prvi korak je svakako odabir vozila iz stvarno široke ponude od nekoliko miliona vozila koja se svakodnevno nude na raznim portalima specijaliziranim za prodaju rabljenih vozila.

Ukoliko se ne snalazite u tolikoj ponudi najbolje da traženje vozila prepustite nama.

Primjenom novih trošarinskih stopa od 01.01.2017.godine unos vozila starijih godišta i sa visokom emisijom CO2 je postao neisplativ.

Vezano za navedeno i iz razloga mogućnosti praćenja povijesti vozila svakako preporučamo da odaberete vozilo do maksimalno 5 godina starosti i do 150.000 prijeđenih kilometara.

Kako uvesti auto iz Njemačke nakon odabira vozila?

Nakon odabira vozila kontaktiramo dobavljača-trgovca automobilima ili zastupnika određene marke vozila (ne posredujemo pri kupnji od fizičkih osoba).

Tražimo  dobavljača informacije o vozilu i dogovaramo cijenu vozila, način i rok isporuke.

Na osnovu dobivenih informacija vam izrađujemo kalkulaciju troškova unosa i šaljemo vam ponudu sa brojem šasije i ostalim informacijama o vozilu. Nakon vašeg prihvata ponude i potpisivanja ugovora vozilo se rezervira.

Prije preuzimanja vozila naš djelatnik osobno pregleda vozilo, prateću servisnu i drugu dokumentaciju vozila, napravi pokusnu vožnju i ostale potrebne radnje radi utvrđivanja kvalitete vozila i kompletnosti i transparentnosti dokumentacije.

Ukoliko vozilo zadovolji na pregledu i odgovara prethodno dobivenim informacijama za isto se izrađuju carinski papiri i tablice na 30 dana.

Zatim se vozilo prevozi u Hrvatsku.

Kako uvesti auto iz Njemačke i biti siguran da je sve u redu?

Po dolasku vozila potrebno je ishoditi Potvrdu o sukladnosti vozila u stanici za tehnički pregled.

Sa potvrdom o sukladnosti i originalnim dokumentima vozila, računom dobavljača i ostalim dokumentima vozila potrebnim za unos isto se odvozi na carinski pregled kako bi nadležna carinarnica utvrdila vrijednost vozila i izdala Rješenje o posebnom porezu na motorna vozila (PPMV) tako zvana trošarina.

Vozilo je nakon navedenog i detaljnog pranja unutrašnjosti i vanjskog djela vozila spremno za isporuku.

Vozilo možete preuzeti u našem sjedištu u Zagrebu, Hektorovićeva 2 ili vam po dogovoru vozilo isporučujemo na željenu adresu.

Kroz nekoliko dana vam poštom (HP) šaljemo račun i ostalu dokumentaciju potrebnu za registraciju vozila.

Registraciju vozila obavljate sami po isteku valjanosti dobivenih carinskih tablica (Zollkennzeichen) ili prije ako želite.

Za sve ostale informacije o tome kako uvesti auto iz Njemačke slobodno nas kontaktirajte i rado ćemo odgovoriti na vaše pitanje.

Zanima vas kako uvesti auto iz Njemačke? Pošaljite nam upit!